Wednesday, 9 October 2013

Family Trip to Legoland, Malaysia - Part 2

Assalamualaikum. Salam Rabu!

Ha, ini kali Mama Lina nak sambung kisah Family Trip Kami Ke Legoland - Part 2 :) Masih ingat lagi kan, lepas naik boat hujan bersaiz besar sudah mula turun. Jum ikuti sambungannya! 

Actually, after the boat ride, the rain has not really pouring, so we decided to hop on Legoland Express! Ape itu Legoland Express? Its a life size train! Boleh naik sight seeing around Legoland. Jum tgk gambar kami naik train :)



Book the back cabin for the whole family. Yeay! Hehe

Selepas naik Legoland Express for a while, kami naik kapal terbang di Lego City Airport pula. Boleh control how high or low kita nak naik k. So much fun, Ariff with Abah and Mama sorang-sorang. Feeling jadi pilot sekejap. Hehe



Later on kami enjoy our ride kat Lost Kingdom, tempat ni boleh main laser point pistol. But sadly lepas keluar je dari Lost Kingdom, hujan turun mencurah-curah, result = no picture taken there :(

So, what do we do waktu hujan? Kami pergi makan di Pizza Mania! Ha, ingat tak masa beli tiket tadi disertakan cash voucher RM 10 untuk makan di salah sebuah cafe yang terdapat di Legoland. 

Makan time takde sape nak amik gambar, semua dah lapar gamaknye.. hehe

Berhampiran dengan tempat makan pula adalah Duplo Play Town yang menempatkan pelbagai mainan interaktif yang sangat sesuai untuk kanak-kanak. Ariff lah yang paling excited. Sume mainan nak dicubanya. Ha, tak percaya boleh tgk gamba bawah ni. 

Keretapi mini pun ade, muat la mama naik segerabak.. hahaha



Since hari still hujan, haruslah main game yang beratap atau berbumbung. Next kite naik Observation Tower of Legoland pulak!


Let's have a look. View from THE TOP!



Haa... cuba anda perhatikan gambar di atas, gambar di sebelah kanan bawah merupakan view dari the brand new LEGOLAND® Water Park  which will open on 21st October 2013 right next toLEGOLAND Malaysia! It will be the largest LEGOLAND Water Park in the world and the first in Asia.
 sumber : Legoland.com.my

Menarik tak ?? Memang sangat tak sabar rasanya nak test out the new Water Park kan. Drooling.... 

Ha.. by the time turun dari Observation Tower, hujan dah berhenti. Alhamdulillah. Maka bolehlah kami test out our adrenaline untuk naik roller-coaster yang ade di sini ;)

1st of all we went for a ride at Lego Kingdom! 

FYI, terdapat tiga roller coaster yang dibina di Legoland Malaysia untuk dinikmati oleh pengunjung. 

Untuk pengetahuan semua, terdapat ketinggian minima yang berbeza-beza ditetapkan untuk setiap permainan yang terdapat di sini. Oleh yang demikian, tinggi Ariff hanya membolehkan die bermain 2 daripada 3 roller coaster yang terdapat di sana. 

Untuk mengubat luka hati si 'Intan Payung'. Cik Pi and Cik Ja bawak la die main Wave Racers.

Alright banyak da share untuk kali ni. Banyak lagi gambar akan menyusul. Sampai ketemu lagi ye. Babai

xoxo,
Mama Lina