Friday, 4 October 2013

Family Trip to Legoland, Malaysia - Part 1

Hi All, da sebulan tidak bertemu. 

Mama Lina kembali menaip untuk tatapan anda. Kali ni nak share our experience 'Family Trip to LEGOLAND, Malaysia' ! Are you ready to rock and roll ? Hehe.

Setiap kali iklan Legoland ni keluar kat televisyen, Ariff akan cakap kat mama die "Mama, Ariff nak gi situ boleh tak?". So, atas permintaan our 'Intan Payung' and pakcik makcik Ariff yang dah hampir tamat tempoh Annual Pass diorang, kami decide untuk ke Johor Bahru last weekend untuk short trip ke Legoland, Malaysia.

Kami bertolak ke Johor Bahru right after office hour on Friday, ambil Ariff from Day Care, Afnan at babysitter house and terus bertolak. We manage to reach rumah my sister in-law at Pulai Indah around midnight. Terus zzzz...

So, keesokan harinya, kami manage to reach Legoland around 11am. 
Sampai je mesti bergambar dahulu satu family di pintu gerbang Legoland, Malaysia ni. (Must Have punye gamba lah kan pintu gerbang ni). 

Dah ade siap menanti pengunjung adalah photographer yang merupakan pekerja Legoland yang ditugaskan untuk mengambil gambar pengunjung. Sesiapa nak beli gamba boleh proceed, kalau tak mahu tak mengapa :)


So, above picture is family picture right in front of Legoland, Malaysia! 




Mama and Ariff pun tak lupe bergambar berdua kat sini. Hehe.. Peace (@@) \/.

Sebelum meneruskan cerita pengalaman kami sekeluarga kat Legoland ni, kita semak dulu ticket and price nye dulu k.



Untuk makluman, anda boleh mendapatkan rate yang lebih murah jika membuat tempahan awal k. Boleh check di link di atas untuk further info.

Ada juga offer dari orang perseorangan di luar Legoland yang menjual tiket dengan harga RM100 per ticket. (Tapi suami saya tidak mempercayai jualan cara itu, so tak de lah cube beli .. )

Ok, jum sambung tengok ape yang best2 di Legoland. We start our session dengan Lego Boat Ride at Boating School, name ape tah sbenar nye tak berapa nak ingat. Tapi boleh naik boat berbentuk Lego lah kan. 



Tengok tu, berlanggar-langgar dengan pengunjung lain. Even though hujan rintik-rintik bermula, kami meneruskan juga Boat Ride ni. Syiok! 



See, not only us enjoying the ride, Atok and Nenek pun sama :) Sweet kan mereka berdua ni. Selepas tamat sesi Boat Ride ni, hujan rintik-rintik dah makin besar saiznye menyebabkan kami semua perlu berpayung.




Haa... agak-agaknye macam mane kami ni menghadapi situasi hujan di Legoland ni ye? Ikuti sambungan kisah Family Trip Kami ke Legoland - Part 2 yang bakal ditayangkan tak lama lagi k. Tungguuuuuu... :)



xoxo,
Mama Lina