Thursday, 27 February 2014

Product Info : Oh My Alfalfa


Salam Malam Jumaat !
Jum tengok segmen Produk Info untuk mengetahui maklumat pada botol Alfalfa. 
Produk hangat untuk para isteri. Hehe .. wink ...:)

 Shaklee Alfalfa Complex (700 tablets)  
Gambar Muka Depan Botol Alfalfa 700 biji Tablet

Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil 

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.

  • Sumber semulajadi alfalfa. 
  • Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.  
 
Perbezaan Shaklee :

Diperbuat daripada alfalfa organik ditanam (Medicago sativa) di California, bebas daripada racun perosak, racun herba dan baja kimia. Alfalfa dikenali sebagai "Raja Makanan". Medicago sativa adalah gred yang tertinggi di kalangan jenis alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk berkembang dan akar tumbuh 20-130 kaki jauh ke dalam bumi untuk menyerap pelbagai nutrien. Daun Alfalfa hanya dituai apabila mereka berada di puncak matangnya. Daun alfalfa matang kaya dengan klorofil. Daun kering udara secara semula jadi untuk mengekalkan pemakanan yang mengandungi di dalamnya. Manakala batang yang tidak mempunyai nilai pemakanan yang dibuang.

Selepas itu, daun-daun kering dipilih khas adalah tanah menjadi serbuk sebelum memampatkan ke dalam tablet. Proses pengeluaran keseluruhan adalah dijalankan di bawah kawalan kualiti yang ketat Shaklee dan standard. Setiap tablet mengandungi kira-kira 300mg alfalfa. 10 Shaklee Alfalfa tablet menyediakan nutrisi yang bersamaan dengan segelas susu.

Apakah Medicago Sativa?

Ini adalah makanan yang telah diambil oleh manusia sejak 2500 tahun yang lalu dan telah diiktiraf sebagai makanan yang paling penuh dengan yang nutrien dan mineral di bumi. Perubatan Cina dan India tradisional Ayurveda turut menggunakan alfalfa untuk merangsang selera makan, memperbaiki masalah pencernaan dan perut / ulser peptik, merawat batu karang dan ia juga merupakan diuretik. Perubatan purba India menggunakan Medicago Sativa untuk melegakan kesakitan, penyakit kuning dan menggalakkan pembekuan darah. Orang Inggeris menggunakannya untuk merawat penyakit sendi, sebagai tonik, diuretik dan usus pembersih. Orang Amerika menggunakannya untuk memerangi tumor, penyakit kudis, jangkitan trek urinari, kolesterol yang lebih rendah.

Produk ini mengandungi Alfalfa (Medicago sativa). Individu yang mempunyai kecenderungan untuk sistemik lupus eritematosus (SLE) perlu mendapat nasihat doktor sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet ditambah. 
Spesifikasi:
  • Quantity: 700 tablets / 330 tablets 
  • Harga Pasaran Saiz 330 : RM53.75
  • Harga Pasaran Saiz 700 : RM97.50
​​Naturition Information:
   

Active Ingredients:
Alfalfa (Medicago Sativa), Dicalcium Phosphate, Tricalcium Phosphate.
Other Ingredients:
Maltodextrin, Calcium Silicate, Fructose, Spearmint Oil (MenthaSpicata).
Cadangan Pengambilan:
Untuk penjagaan kesihatan:  
2 kali sehari, 10 tablet setiap kali.

Untuk pembersihan kolon dan detoksifikasi, membersihkan darah, melawan kanser
3-4 kali sehari, 10 tablet setiap kali.

Lain-lain:
Anda boleh menggunakan pengisar untuk campuran tablet Alfalfa menjadi serbuk. Tambah 2 sudu teh serbuk Alfalfa ke dalam air, jus buah-buahan, minuman soya setiap kali.

Nota Tambahan
Produk ini tidak digalakkan untuk di ambil bersama Vitamin E


Gambar Muka Belakang Botol Alfalfa

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk info produk terkini dan maklumat berkaitan produk Shaklee Follow saya di Instagram : @lina_saat atau 
Like Facebook Page Saya : Mums Vita House | +6013-3954748 | linasaat@yahoo.com